Veden hengitys - taidenäyttely Vallilan kirjastossa 3.-30.9.2013 PDF Tulosta Sähköposti
Kirjoittanut Laura Forsström
30.08.2013 13:36

Biotaiteilija Anu Osvan taidenäyttely Helsingin Vallilassa syyskuussa. Anu itse kertoo:"Näyttely kertoo vedestä. Viisi vuotta sitten aloitin monitahoisen matkan veden sisäiseen olemukseen.  Planktonin mikroskooppinen maailma ja arktisten vesien karuus panivat pohtimaan  ja opiskelemaan monia asioita elämän olemuksesta arktisen alueen  geopoliittiseen muutokseen. Törmäsin myös ymmärrykseni rajoihin kuten fotosynteesin biokemia. Energian siirtyminen auringon säteilystä leväsolun käyttöön on kaikkine molekyyliglustereineen ja elektronien  kuljetuksineen käsittämättömän monimutkainen prosessi. Silti se on toiminut yhtäjaksoiseti arviolta 2.8 - 3.5 mrd vuotta.  Kenttätyöskentelyn  kannalta keskeisessä roolissa on ollut Helsingin yliopiston Kilpisjärven  biologinen asema Käsivarren Lapissa. Siellä  tapasin lukuisia limnologeja eri puolilta maailmaa ja sain käyttää aseman laboratorioita ja mikroskooppeja. Kenttätyöskentelyjaksoja Kilpisjärvellä on ollut ainakin 10. Yhteistyö Kilpisjärven biologisen aseman kanssa on osa aseman ja Suomen biotaiteen seuran välistä yhteistyötä, jota olen osaltani  ollut aloittamassa.  Maalausten ohella näyttelyssä on esillä  pieni, teosten yksityiskohtia avaava  sekä  kenttätyöskentelyä kuvaava aineisto."

3.-30.9.2013

Galleria Kajava
Vallilan kirjasto
Päijänteentie 5
ma-to 9-20
pe 9-16
la10-16
su suljettu

Viimeksi päivitetty 02.09.2013 09:47

Copyright © 2018 Suomen Kasviplanktonseura ry:n nettisivut. Kaikki oikeudet pidätetään.
Joomla! on vapaa ohjelmisto ja julkaistu GNU/GPL-lisenssin alla.

Sivustolla on 48 vierasta